Herrarnas stafett i Skid-VM 2017

De svenska damerna lyckades ta silver i stafetten efter fina insatser av samtliga åkare, men många blev nog överraskade över den nivå som Ebba Andersson höll på tredjesträckan. På fredagen är det dags för herrarnas stafett och...

Läs mer

Damernas stafett i Skid-VM 2017

Idag är det äntligen dags för damernas stafett. Förutsättningarna som gäller är 4 X 5 km och starten är kl 14.00 och visas på SVT. Det svenska laget släpptes nyligen och innehåller en riktig överraskning. Ebba Andersson har...

Läs mer

Stryktipset vecka 43

Vecka 43 erbjuder en intressant omgång av Stryktipset. Kupongen innehåller följande matcher: 1. Manchester United – Burnley 2. Middlesbrough – Bournemouth 3. Tottenham – Leicester 4. Watford – Hull 5....

Läs mer
Läser in

Allmänt om Europatipset

Europatipset är spelet som passar för alla er som gillar att tippa på europeisk fotboll. Europatipset kallas för Stryktipsets lillebror, och det är absolut mer likheter än vad det är skillnader mellan dessa två spel. Upplägget för Europatipset är identiskt med Stryktipset. Europatipset står för 50 % av Stryktipsets omsättning, vilket innebär att svenskarna spelar för runt 550 miljoner kronor på Europatipset varje år. Stryktipset spelade det på för över 1 miljard årligen, och det är knappast småpotatis det!

Om man är van vid Stryktipset så är det med andra ord inga svårigheter att spela på Europatipset, utan det är bara att köra igång! Nu kanske du som läsare undrar över varför Svenska Spel tagit fram ett spel som är identiskt med ett av deras andra spel? Svaret är att Europatipset tagits fram för att attrahera spelare på andra dagar än just lördagar.

Veckans kuponger lanseras varje tisdag och de inkluderar matcher från de stora europeiska ligorna, så som Bundesliga, La Liga, Serie A och Champions League. Det är samma återbetalningsprocent i Europatipset som det är i Stryktipset, alltså det något modesta 65 %. Man tippar på de sedvanliga 13 matcherna på varje kupong och man spelar med 1, X eller 2. För er som inte vet hur Stryktipset, och därmed även Europatipset, fungerar så är det som så att man har 13 matcher att tippa på och tippar man 1 så innebär det vinst till hemmalaget, X står för oavgjort och 2 är när man tippar att bortalaget ska vinna. Vinner gör man om man lyckas pricka in 10, 11, 12 eller 13 rätt. I Stryktipset finns det en vinstgaranti på 10 miljoner om man lyckas få alla rätt, men denna vinstgaranti finns inte i Europatipset, vilket kan vara bra att veta innan man tippar på Europatipset.

Naturligtvis finns det en jackpott i Europatipset och denna fylls på varje vecka med spelarnas insatser. Om det inte är någon som vinner den ena veckan så överförs pengarna till nästa veckas omgång, vilket kan resultera i ganska stora summor. Den högsta vinsten i Europatipset än så länge ligger på 4.5 miljoner och den betalades ut till en skånsk spelare för några år sedan. Minimumutbetalningen för Europatipset ligger på 15 kronor. Detta innebär att om man lyckats pricka in 10, 11, 12 eller 13 rätt och vinsten för detta spel understiger 15 kronor så får man inte ut någon vinst, utan pengarna överförs till nästa veckas omgång i form av en jackpott.

Varje rad i Europatipset kostar 1 krona, precis som i Stryktipset och minsta spel är 2 rader per kupong. Vill man så kan man lägga till Jokerspel för tio kronor, vilket det är många som passar på at göra när man ändå är i farten, så att säga.

Vill man ha tips och råd om hur man ska spela på smartast sätt så kan man ta sig en titt å Svenska Spels hemsida där man kan hitta bra hjälp i form av Xperten. Väljer man att ta hjälp av Xperten på Svenska Spel så innebär det att man får hjälp av tio experter inom området vad gäller att tippa matchresultat.

Allmänna villkor

18+ | Regler & villkor gäller | www.stodlinjen.se | Spela ansvarsfullt