Med livebetting menas att man lägger bet under matchens gång. Detta leder till att ditt spel och dina odds definitivt blir mer dynamiska än vad de blir när du oddsar i förväg, vilket såklart är betydligt mer spännande! När det kommer till livebetting så är det vanligt att ett gäng kompisarna går ut på en sportbar och bettar tillsammans samtidigt som man dricker lite öl och kanske passar på att äta lite gott. På detta sätt blir livebetting mycket mer socialt än när man spelar hemma framför datorn själv.

En annan viktig fördel med att spela på liveodds, förutom det sociala, är att det är väldigt roligt och spännande att följa matchens på tv, eller via livestreaming i din webbläsare, samtidigt som du oddsar. Exempelvis kanske ett lag ligger under med 0-1, men spelar väldigt bra. Då du ser detta genom att följa matchen på tv eller via livestreaming så ger detta dig möjlighet att analysera situationen. På detta sätt kan du oddsa på nytt utifrån den möjlighet du ges där du kan förutse hur matchen kommer att vända.

När man spelar på ett evenemang som pågår för stunden så uppdateras oddsen konstant under matchens gång, så här kan man med andra ord dra in en del pengar, om man ser till att följa matchens utveckling på nära håll. Att betta live gör att man känner sig mer delaktig i både spelandet och i matchen, eftersom man hela tiden följer vad som sker och själv lägger de odds som man tycker verkar rimliga i förhållande till hur matchen går. Exempel på vad man kan betta på under matchens gång är resultat efter fulltid, alltså vilket lag som vinner matchen, resultat i halvlek, vilket lag som gör nästa mål och totalt antal hörnor.

Ovan exempel är hur det ser ut när man bettar live på sporter som hockey och fotboll, men man kan även betta live när det kommer till andra typer av sporter, så som tennis, baseboll, basket och galopp.

Livebetting är med andra ord ganska brett då man kan betta live på ett antal olika sporter. Det vanligaste är dock att livebetting främst sker på fotboll och hockey. Dessa sporter är även de vanligaste när det kommer till vanliga odds, så det är inte så konstigt att det är samma sporter som är populärt även när det kommer till livebetting.

Att spela live är väldigt enkelt. Det enda man behöver göra är att skapa ett spelkonto på ett spelbolag. Detta låter i och för sig lättare än vad det är, efter som det finns så väldigt många spelbolag att välja mellan.

Att välja rätt spelbolag är en viktig del av allt spel på nätet, då man med ett bra spelbolag får ut betydligt mer av sitt spelande än med ett dåligt. Idag finns det en oerhört stor mängd professionella recensioner som man kan ta del av på nätet vad gäller spelbolag, så se till att läsa dessa noga innan du väljer vilket spelbolag du ska lägga dina bet hos.

Man kan vara kund hos hur många spelbolag man vill. Det finns ingenting som säger att du måste stanna på ett och samma spelbolag hela tiden. Kanske har du en favorit där du spelar ofta, men sedan får ett tips om ett ännu bättre, eller såå dyker det upp ett nytt spelbolag på marknaden? Då är det bara att registrera konto där och börja spela där istället.

Livebetting i mobilen finns det ett brett utbud av då man kan se matcherna via livestreaming, så oavsett om du vill följa matchen du bettar på via dator, telefon eller surfplatta så går det hur bra som helst! Saker att tänka på när du väljer spelbolag är såklart först och främst utbudet. Ett brett utbud gör att man får större möjligheter att betta live på många olika matcher och sporter och det är ju alltid kul. Är det så att man är särskilt intresserad av att betta på just en sport så är det bästa att man kollar upp vilket spelbolag som erbjuder flest spel på just den sporten.

När man väl har registrerat konto på ett spelbolag så är det dags att ta sig till avdelningen för liveodds. Denna avdelning brukar kallas något i stil med Liveodds, Livebet, Livespel eller Live Betting. Ibland har spelbolaget en egen avdelning för just liveodds och ibland behöver man först ta sig till avdelningen för Odds eller Sport för att komma till liveodds.

Några av de tips man brukar få när det kommer till just livebetting är att hålla sig den första halvtimmen och vänta med sina första satsningar. Efter en halvtimme kan man ta sig en titt på hur oddsen ser ut och då ska man satsa på över 1.5.

Strategier för livespel finns det många av och nedan ska vi lista ett par av de vanligaste och viktigaste strategierna för lyckad livebetting:

• Titta på matchen – För att livebetting ska fylla sin funktion behöver du ha tillgång till matchen via tv eller livestreaming. Finns inte denna möjlighet är det bättre att lägga vanliga prematch odds
• Samla in information – Att vara påläst är en väldigt viktig bidragande faktor för att lyckas med livebetting. Här handlar det om att ha koll på lagen och hur de brukar spela i olika situationer
• Håll dig till singlar och dubblar
• Spela smart så att du inte satsar för mycket och ha is i magen istället för att betta om för många gånger under matchen

Som vanligt gäller samma främsta råd som i vilket annat spel som helst och det är att aldrig spela för mer än vad man har råd att förlora. Det är väldigt viktigt att sätta en gräns för sitt spelande innan man sätter igång, annars kan man lätt dras med av spänningen och spela för betydligt högre summor än vad man har råd med.

Det är lätt att livespel, precis som andra spel, blir beroendeframkallande och då förlorar spelandet sin charm. Det ska vara roligt att spela och en eventuell vinst ska komma som en extra kul förmån.