Idag är det äntligen dags för damernas stafett. Förutsättningarna som gäller är 4 X 5 km och starten är kl 14.00 och visas på SVT.

Det svenska laget släpptes nyligen och innehåller en riktig överraskning. Ebba Andersson har nämligen fått tredjesträckan, vilket innebär att Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk petades. Hela laget består av Anna Haag, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Stina Nilsson. Sverige har väldigt goda möjligheter att blanda sig i guldstriden, även om Norge får räknas som storfavoriter. Det finns inga frågetecken över Charlotte Kallas och Stina Nilssons kapacitet. Anna Haag har en stigande formkurva och bör göra ett fint lopp. Ebba Andersson är en jättetalang som inte har varit med i seniorsammanhang särskilt många gånger. Det är svårt att veta hur hon klarar av pressen i ett VM. Klarar hon av att ge Stina Nilsson ett bra utgångsläge? Jag tror det!

Norge är storfavoriter trots att Therese Johaug är avstängd. De har ett riktigt starkt lag även utan henne. Laget består nämligen av Majken Caspersen Falla, Heidi Weng, Astrid Jacobsen Uhrenholdt och Marit Björgen.

Finland är ett annat alternativ som kan blanda sig i medaljstriden. Räcker dem till guldet? Det tror jag blir för tufft, speciellt med tanke på att vissa av åkarna inte riktigt har visat toppform. Pärmäkoski var fenomenal i Skiathlon, men hade ett mycket tuffare race senast. Finland förväntas ställa upp med Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Laura Mononen och Krista Pärmakoski. Det är många bra och jämna åkare, men pressen är massiv på hemmaplan. Norge blir nog för tuffa, men visst borde de kunna slåss om silvermedaljen tillsammans med Sverige, USA och Ryssland?

Vinnarodds hos Unibet (platserna 1-3 inom parentes):
Norge: 1.12 (1.01)
Sverige: 6.00 (1.15)
Finland: 12.50 (1.40)
USA: 21.00 (2.75)
Ryssland: 76.00 (4.50)
Tyskland: 76.00 (4.50)

LeoVegas Sport erbjuder identiska odds i skrivande stund. Man hittar även en del andra intressanta spel, bland annat olika Head-to-Head spel. Om du tror att Sverige är starkare än Finland så får du oddset 1.60. Om du istället är osäker på Ebba Andersson så kan oddset 2.20 på Finland vara spelvärt. Ett annat intressant Head-to-Head spel är 3.05 på USA mot Finland. USA har ett alldeles för starkt lag i form av Kikkan Randall, Saidie Björnsen, Elizabeth Stephen och Jessica Diggins för att ha så starka odds. Diggins och Randall lyckades till exempel med att ta medalj i sprintstafetten och har flera fina resultat denna vinter.

Hos LeoVegas kan man även spela på vem som leder efter första växlingen. Här är det fina odds på Norge, nämligen 2.00 gånger pengarna. USA med Kikkan Randall ger hela 15 gånger pengarna.

Om du tror på Sverige som vinnare så hittar man i skrivande stund 7.75 i odds hos Mobilbet. En pallplacering ger 1.20 gånger pengarna, vilket är bättre än hos både Unibet och LeoVegas.