Kategori: Stryktipset

Herrarnas stafett i Skid-VM 2017

De svenska damerna lyckades ta silver i stafetten efter fina insatser av samtliga åkare, men många blev nog överraskade över den nivå som Ebba Andersson höll på tredjesträckan. På fredagen är det dags för herrarnas stafett och...

Läs mer

Damernas stafett i Skid-VM 2017

Idag är det äntligen dags för damernas stafett. Förutsättningarna som gäller är 4 X 5 km och starten är kl 14.00 och visas på SVT. Det svenska laget släpptes nyligen och innehåller en riktig överraskning. Ebba Andersson har...

Läs mer

Stryktipset vecka 43

Vecka 43 erbjuder en intressant omgång av Stryktipset. Kupongen innehåller följande matcher: 1. Manchester United – Burnley 2. Middlesbrough – Bournemouth 3. Tottenham – Leicester 4. Watford – Hull 5....

Läs mer
Läser in

Stryktipset - Ett klassiskt spel för fotbollsälskare

Stryktipset ingår i segmentet sportsbetting och är en av Svenska Spels spelformer. Här gäller det att tippa på ett utvalt antal fotbollsmatcher, totalt 13 stycken. Stryktipset inkluderar fotbollsmatcher både inom Allsvenskan, Premier League och The Championship.

Inför varje omgång av Stryktipset så väljer Svenska Spel ut exakt vilka 13 matcher som ska ingå i den aktuella spelkupongen. De 13 rader som man spelar på idag blev just 13 år 1969, medan det de första 35 åren var endast 12 rader. I varje match tippar man 1, X eller 2. Dessa tre alternativ står för olika utgång av matcherna där 1 står för vinst för hemmalaget, X står för oavgjort och 2 står för vinst för bortalaget.

Stryktipset är, och har under många år varit, en av Sveriges mest populära spelformer. Stryktipset lanserads av Svenska Spel redan 1934, så här har vi ett spel med många år på nacken. Namnet Stryktipset kommer sig av att man från början helt enkelt skulle stryka ett streck över det lag an trodde skulle förlora, vilket gör att man förstår namnet bättre.

Att Stryktipset funnits med så länge märks inte minst när det kommer till vilka som tippar på detta sätt. Många av de nya spelformerna är mest ungdomar som sysslar med, men Stryktipset är väldigt populärt bland de äldre rävarna.

En rad i Stryktipset kostar 1 krona och man kan satsa på flera rader samtidigt på ett smidigt sätt. För att vinna så behöver man ha minst 10 rätt på sin spelkupong.

Olika typer av systemspel

Systemspel är vanligt när det kommer till Stryktipset och det erbjuds 53 olika system. Ett enkelt systemspel är M-systemet. Detta system består av spikar, halvgarderingar och helgarderingar. Man kan, om man vill, avancera systemspelet genom att istället spela med R-system eller U-system.

Vill man så kan man lämna in samma rad för 5 eller 10 veckor i följd, men då blir det mer av ett turspel och mindre av ett spel som är till för fotbollsintresserade.

Spelstoppet för Stryktipset är klockan 15:55 varje lördag och detta är alltså ett spel som endast kan spelas en gång i veckan. Efter spelstoppet dröjer det en stund innan man kan börja spela inför nästa omgång.

Stryktipset tillhör den typ av spel där det är bra att ha kunskap om fotboll. Genom att veta hur lagens form är, vilka spelare som eventuellt är skadade med mera så kan du på ett enklare sätt avgöra vilket lag som kommer att vinna.

Stryktipset är sedan länge ett socialt spel. Antingen möts man i en tipsbutik eller så möts man på nätet och diskuterar matchernas utgång. Det är alltid kul med spel som bjuder in till gemenskap och Stryktipset är definitivt ett av dessa spel.

Då det är över 1 miljon spelare som spelar på Stryktipset varje lördag så är det inte konstigt att det kommit att bli ett socialt spel. Då alla spelar på samma matcher som Svenska Spel tagit fram så är det lätt att prata om fotboll och ha det kul tillsammans!

Allmänna villkor

18+ | Regler & villkor gäller | www.stodlinjen.se | Spela ansvarsfullt